2014. február 9., vasárnap

Magamról

Mint mindenkit, engem is mindig vonzott a szépség. Csodáltam a kézügyességgel és kreatívítással megáldott embertársaimat. Egy szép napon rájöttem, hogy csinálnom kell valamit...alkotnom kell valami maradandót. A színes üvegek varázslatában kipróbáltam az üvegfestést. Régi padlásokon hányódó üvegeknek adtam új jelentőséget. Sok fajta technikát kipróbáltam, saját káromon tanultam meg a különböző anyagok keverését. A végeredmény nem mindig jól sikerült, de rájöttem, hogy a lényeg az, hogy imádom, amit csinálok. Két éve próbálkozom a decoupage technikával, amit azelőtt lebecsültem. ( ezért borzasztóan szégyellem magam és elnézést kérek mindenkitől, aki ebben a műfajban "otthon" van! ;) ) Amikor mélyebben kezdtem vele foglalkozni, rájöttem, hogy ez sokkal több mint egy szalvéta és ragasztó! Millió lehetőség van arra, hogy csodás dolgokat alkossunk egy kis fantáziával és kreativitással. Nagyon sok embernek okoztam örömet munkáimmal. Ezért csinálom. Nincs annál jobb érzés mikor látod mások szemében az elégedett mosolyt!

Adventi kép

2014.02.09./4
2012 -ben készítettem egy vallásos témájú 150x150 cm-es üvegképet, a város Polgármesteri Hivatala előtt lett kiállítva . Az volt az adventi diszítés központja, amit a Kertbarátok Egyesülete készít most már hosszú évek óta. Megmutatom hogyan készült:
Első lépésben megrajzoltam egy nagy fehér papírra a hosszú tervezés, gondolkodás után elkészült képet. A rajzot ráragasztottam az üveg hátára
 ...és elkezdtem felragasztani az ólomcsíkot.

 Miután minden kontúr elkészült elkezdtem a színezést oldószeres üvegfestékkel, ami száradás után jól bírja az időjárás viszontagságait.

 Az újszülött színeit többszöri próbálkozás után sikerült kikeverni ( hol nagyon piros lett, hol nagyon sápadt!)
 A három királyt szép színesbe öltöztettem, díszes ajándékokkal a kezükben.

 És ime a kész kép, egyelőre az udvaron nézegettük....
 ...majd kikerült a rendeltetési helyére

 Este, a fények pompájában!


Üveg

2014.02.09./3
Kipróbáltam új technikákat az üvegdíszítés terén. Rátaláltam egy fantasztikus webáruházra, ahol megvásárolhattam olyan alapanyagokat , amivel Tiffany- hatású üvegeket lehet készíteni. Megmutatom milyeneket: Az első egy előszobára néző ablak, ami arany színű ólomcsíkkal és barna oldószeres üvegfestékkel készült.
   Az itt látható konyhaszekrény ajtó sötét ezüst  színű öntapadós ólomcsíkkal és zöld színű tiffany-fóliával készült.

 Falikép ólomcsíkkal és tiffany-fóliával

 Szintén falikép


Egy konyhaszekrény ajtó, ami hosszas készülődés után készült el. De megvan!





http://www.muveszetifolia.hu/webaruhaz/




Első dobozok

2014.02.09/2
Minden munkámban kicsit jelen vagyok. Tehát első sorban olyan dolgokat készítek, ami nekem tetszik. De vannak kivételek! A legszigorúbb kritikusaim a férjem és a fiam. Ők mindig megmondják, hogyha valami éppen nem a legsikerültebb alkotás. A legelején próbálkoztam a népi motívumok megörökítésével  a szalvéta technika segítségével. Hát ez volt a nagy bátorság! Gyakorlat és tudás nélkül belevágtam . Kontár munka ! most már így hívom. De tanultam belőle!




Első üvegek

2014.02.09. /1
Első munkáimból felrakok egy párat. Ezeken már látom, hogy hol a hiba, mit csinálnék másképpen. De hát nem vagyunk tökéletesek. Valahol azt olvastam, hogy akkor leszünk jó alkotók, ha van önbizalmunk, elhisszük, hogy hibátlanok vagyunk! Hát nekem ehhez még van amit fejlődnöm!